Discriminare și intimidare???

   În momentul în care zilele războiului nu mai sunt numărate, sau poate periodic cineva își mai aduce aminte, se crează impresia că această stare de tensiune, bombardamente și lupte e pentru un timp îndelungat. Cineva poate că se deprinde cu aceasta stare de război, altcineva acumulează experiență și este gata să continue să-și apere Patria și neamul. Alții se cred atotputernici și continuă să înainteze prin acapararea de noi și noi teritorii, regiuni, orașe. Doar că nu este bine când o stare de război se transformă într-o “normalitate continuă”. La multi se trezește acel instinct de autoapărare și sunt în permanență cu ochii în patru.

          Periodic se încearcă, să se includă pe ordinea de zi subiecte de ordin propagandistic care contribuie la continuitatea acestui proces “războinic”. Unul din acestea (subiecte) ar fi că ambasada rusă de la Chișinău caută pretexte ca armata rusă să invadeze Republica Moldova. Mai mult ca atât, ambasada FR de la Chișinău, deschide o adresă “specială” de email (ca și așa-numita operațiune militară specială) la care primește plângeri din partea cetățenilor ruși și a compatrioților de pe teritoriul RM care se simt discriminați și intimidați. Cică, mulți ruși se plâng de acțiuni violente (mititeii de ei). Mi-ar fi interesant să aud, din partea cui sunt aceste acțiuni violente și această discriminare. Sau poate că invers, noi, populația majoritară, în această perioada dificilă suntem disctiminați inclusiv prin acele mesaje propagandistice de gen (Путин наш, Молдавия (așa o numesc rușii) это Россия, беженцы нам не нужны). Invadatorul și ocupantul încearcă să o facă pe jertfa, intonând mesaje precum că rușii din RM sunt discriminați pe motive naționale, lingvistice, culturale, religioase și de altă natură. Tot aceștea, așa-numiții reprezentanți ai misiunii diplomatice ruse din Chișinău, spun precum că, noi populația majoritară săvârșim acte cu character violent și acțiuni care amenință viața și sănătatea rușilor din țara noastră. Ori cei de la ambasada rusă de la Chișinău sunt țicniți, ori nu mai înțeleg nimic. Din data de 24.02.2022, ba chiar și pâna atunci, nu prea am auzit cazuri, sau chiar deloc, precum că noi moldovenii îi discriminăm și le violăm drepturile rușilor, cu toate că de multe ori ar fi cazul să-i punem la respect.

          Practic zilnic, dacă nu-i una, e alta. Ma refer la acel război informational continuu. Subiecte peste subiecte, teme peste teme, tot mai multe și mai multe, mai deocheate și mai aberate, prin prisma analizei așa-numitei “operațiuni militare speciale”. Fraților, e război, ori la cineva înca acest mesaj nu a ajuns!!! Haideți să lăsăm pentru altă dată unele subiecte de discuții care nu se regăsesc în tematica actuală și nu corespund ordinei de zi.

          Întrebarea principală și unică, ar trebui să fie: când se va sfârși războiul???

          Sperăm că răspunsul să-l aflăm cât mai curând.

Despre Radj Cărbune

CuvÎntul omului este materia cea mai durabilă. (Arthur Schopenhauer)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu